Zapewne na pierwszy rzut oka wydaje się to głupi pomysł , ale doczytajcie do końca

Postanowiłem postawić na rozwój swos-a w polsce. Docelowo muszą być conajmniej 2 ligi , ponieważ nowy gracz trafiając do ekstraklasy szybko się zraża a nic tak nie motywuje jak wygrane mecze

Przede wszystkim zależy nam na nowych graczach dla których niemieckie forum to czarna magia.
Włosi zrobili swoje forum na którym codziennie pisze kilkadziesiąt osób ,
mają 4 ligi , na ircu codziennie siedzi od kilkunastu do kilkudziesięciu osób, żyją SWOS-em !
Nowi gracze grają tam chętniej niż u nas.
Nie chodzi mi o zrobienie nowego systemu gry ale o ładzie i porządku , wszystkie linki będą dostępne na sensiblesoccer.pl a forum na sensiblesoccer.pl/forum
plusy nowego forum
+ możliwość wysyłania prywatnych wiadomości do graczy co jest kluczowe przy umawianiu się na mecze ! (nie każdy ma swojego bota na ircu ,żeby pozostawić wiadomość)
+ forum połączone ze stroną sensiblesoccer.pl które jest dobrze wypozycjonowane w google (dużo nowych graczy wchodzi) aktualnie dużo wchodzi i ucieka.
+ niezależne forum od niemców (ostatnio straciliśmy uprawnienia) dodatkowo nigdy nie można było wysyłać privów itp.
+ możliwość wysyłania wiadomości do wszystkich graczy jednym kliknięciem (przypomnienia o pucharze polski , terminach itp - dochodzące na e-maila)
minusy nowego forum
- dodatkowe forum do którego trzeba się przyzwyczaić

Nie wiadomo czy pomysł wypali , wiem ,że starsi gracze będą marudzili ,że jest to dodatkowe forum itp , ale zauważcie ,że swos w Polsce upada od wielu lat więc trzeba zrobić terapię szokową

Forum jest póki co testowe , zabiorę się za nie na dniach
Aktualnie można się już zapisywać , kto pierwszy ten będzie miał lepszy numer

Na stronie sensiblesoccer.pl też jeszcze nie ma przekierowania.
www.sensiblesoccer.pl/forumJeśli pomysł nie wypali to po prostu wywalimy je za miesiąc

pozdro