SensiDays 2011 - Varna (Bułgaria)
Oprócz rodzimego podwórka można zaproponować miejsca zagranicznym:) Można pierwszą stację zrobic we Wrocku albo nawet Szczecinie i wtedy uderzyć do:
- Niemców (trzeba obczaić, którzy mają w miarę blisko). ElMichaj pewnie z Berlina tyle lotów co Lobo z Londynu, ale może znajdą się inni chętni. Poza tym można zrobić fajny temat i sprzedać pomysł tak, zeby nawet zdecydowali się dopłacić byle jechać Wesołym Busem:)
- Czechów - zawsze jeżdzą samochodem, więc jeśli nie planują lotu to może się zabiorą
- Węgrów - są po drodze, oczywiście zapłacą mniej niż my, ale zawsze to dodatkowa kasa (róznica między wynajmem 10os i 15os busa nie jest duża, a nawet niższa cena dla nich pokryje to z nadwyżką)
- Duńczyków (o ile wyjazd ze Szczecina).
- Generalnie na forum. Może znajdzie się ktoś kto ma tani lot do Polski albo planuje jechać samochodem i Polskę ma na trasie.
Na pewno wymaga to wszystko kalkulacji i sprawdzenia co się opłaca. Ale widzę możliwość zebrania sporej ekipy.
Z osób wypowiadających się tutaj jest przecież paru kandydatów:
- Gomi
- Paczek
- Dior + Amelka
- Wodiczko
- Xflea (bo nie jedziemy autem tylko busem:P)
- Romaneq
- Dzem + 1
- Blazej (o ile określi się czy wchodzi w busa na 100%)
To już 10 potencjalnych osób na starcie. A jeszcze nie wypowiedziało sie sporo offlinowych osób typu: Noel, Primo, Bobbie, reszta Lubina i Śląska, Kraków, może w końcu Poznań? A nawet Ruichiego i Lobo można namówić na road trip:) Nie wspominając juz o jakichś pozaswosowych osobach z powyższej listy.
Podsumowując: przy odrobinie elastyczności z długością wyjazdu naprawdę temat jest do łyknięcia:)
Please Log in or Create an account to join the conversation.
24.07 wyjazd (niedziela)
25.07 - 02.08 (wtorek) - 8 noclegów na miejscu
02.08 - powrót (3.08 w Polsce).
Koszt orientacyjny z busem to 1200zl + napiwek, nawódek itd:P
Inna opcja, którą obczajałem kiedyś pod kątem innego wyjazdu to Camper

Mam wyliczenia od firmy wynajmującej 7osobowe kampery na 10 dni.
Na osobę to: 610zl wynajem + 190zl na paliwo (przy 3000km).
Koszt orientacyjny to ok. 800zl. Różnica w cenie spora, choć na miejscu wygoda zdecydowanie mniejsza. Za to większa po drodze, bo można nawet amigę podpiąć, tv jest w standardzie:D). Z tym, że campery na wakacje rozchodzą się szybciej niż jakiekolwiek loty i rezerwować trzeba teraz a najpóźniej do końca roku.

- bobbiebobras
-
- Administrator
-
- Thank you received: 0

Wiec powiem tak trzeba by przedstawic wszystkie 4 opcje samolot bus camper i auto... Wszystko bedzie zalezec od Nas samych wiadomo kto z kim chce jechac i w jakim terminie

Jeśli chodzi o nocleg na miejscu w Varnie to ja na pewno zdecyduję się na ten hotel co Foka podał. Wolę dołożyć i mieć troszkę więcej komfortu, w związku z czym Camper odpada jak dla mnie.
mam dokładnie takie samo zdanie